 |
|
Filé
Filet Mignon, helstekt nötfilé. |
|
 |
|
Fransyska
Grytstek/oxstek/slottsstek,
fina biffgrytor/köttgrytor, Gulasch. |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Saltrulle
Sjömansbiff, utmärkt till kokt salt kött,
antingen som smörgåsmat eller som
rätt med grön- och rotsaker.
Kan tillagas på samma sätt som filén. |
|
 |
|
Bringa
Kalops, pepparrotskött, soppor,
gryträtter, marinerad för grillning. |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Rostbiff
Rostbiff eller Tjälknöl, notera att den lilla
muskeln på rostbiffen är lika mör som filén
och lämplig till Tournedos. |
|
 |
|
Grytbitar
Kalops, strimlat kött. |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Ryggbiff
Stekt eller grillad, utskuren i skivor. |
|
 |
|
Högrev
Gulasch, sjömansbiff, slottsstek,
surstek, rullstek, kalops,
pepparrotskött, gryträtter. |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Innanlår
Lilla biten: skivas lämpligen till lövbiff.
Stora biten: Gulasch, steka eller grilla i
utskurna skivor, grillad rostbiff,
fin sjömansbiff, rulader, råbiff,
fina köttgrytor, biff Stroganoff. |
|
 |
|
Bogstekar
Marinerad stek, soppor,
pepparrotskött, kalops, gryträtter. |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Entrecôte
Steka som rostbiff eller till skivor
för stekning och grillning. |
|
 |
|
Köttfärs
Stora valmöjligheter... |
|